Od pola po szklankę

Warto znać źródło pochodzenia produktów spożywczych i napojów. 100% soki owocowe otrzymuje się bezpośrednio z owoców. Zgodnie z unijnymi i krajowymi przepisami do żadnych soków owocowych nigdy nie wolno dodawać cukru.

Zadaniem Grupy Ekspertów ds. Praktyki przy AIJN jest opracowywanie i wdrażanie najlepszych praktyk dla członków stowarzyszenia w zakresie związanym z łańcuchem dostaw dla branży sokowniczej. Jednym z głównych zadań jest stworzenie i wdrożenie indywidualnych Wytycznych Referencyjnych dla soków owocowych1.

Dowiedz się więcej

Jak produkuje się soki?

Soki owocowe można podzielić na „odtwarzane z soku zagęszczonego”  lub soki z „nie z soku zagęszczonego”.

Dowiedz się więcej
how_fruit_juice_is_made.jpg

Jak przechowywać soki?

Zakładka w trakcie aktualizacji. Zapraszamy ponownie wkrótce!

Dowiedz się więcej
Quality.jpg

Jakość i Kodeks praktyki

Producenci 100% soków owocowych wyciskają je bezpośrednio z owoców, a następnie odpowiednio pakują, aby zapewnić świeżość każdej kropli soku w szklance.

W tej zakładce będą pojawiać się aktualne treści. Wróć po więcej informacji!

Dowiedz się więcej
sustainable_production.jpg

Zrównoważona produkcja

Informacje o tym, jak producenci soków owocowych wspierają zrównoważone rolnictwo.

W tej zakładce będą pojawiać się aktualne treści.Wróć po więcej informacji!

Dowiedz się więcej

Chcesz dowiedzieć się więcej?

Przejdź na stronę kontakt, aby skontaktować się z naszym zespołem ds. inicjatywy Poznaj soki owocowe (Fruit Juice Matters)

 

 

Skontaktuj się z nami