Akademia Sokowa IV, pt: „Soki owocowe i warzywne – jakość, technologia i ich wartość odżywcza”
28/11/2017

Nadchodząca IV edycja Akademii Sokowej pt: „Soki owocowe i warzywne – jakość, technologia i ich wartość odżywcza” skierowana jest do naukowców. Podczas konferencji zostaną przedstawione tematy obejmujące aspekty żywieniowe, prozdrowotne oraz technologiczne owoców, warzyw oraz soków.

Tematami poruszanymi podczas Akademii Sokowej IV, będą:

  1. Soki owocowe i warzywne z punktu widzenia dietetyka
  2. Autentyczność i wartość żywieniowa soków
  3. Prozdrowotne właściwości owoców i soków
  4. Soki warzywne - dlaczego nie?
  5. Innowacyjne produkty sokownicze

Wśród prelegentów obecni będą przedstawiciele:

  1. Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
  2. Instytutu Ogrodnictwa w Skierniewicach
  3. Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu
  4. Stowarzyszenia Krajowa Unia Producentów Soków
  5. Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu

 

Bądź z nami i Poznaj Soki Owocowe!

 

Informacje dodatkowe:

Termin:

28 listopada 2017 r.

Miejsce:
Poznań Collegium Da Vinci ul. Gen. Tadeusza Kutrzeby 10

Organizatorzy:

Zakład Technologii Owoców i Warzyw Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

Stowarzyszenie "Krajowa Unia Producentów Soków" (KUPS)

Więcej informacji na temat konferencji:

http://www.kups.org.pl/index/?id=361440528766bbaaaa1901845cf4152b

Fotolia_100790820_S_copyright.jpg